iPhone 12 versus iPhone 11: cât de rapid este procesorul din noul telefon Apple, față de anul trecut
Cu câteva săptămâni rămase până la lansarea iPhone 12, foarte mulți sunt curioși cum se compară noul smartphone cu terminalul lansat în urmă cu an, din prisma performanței.
Pe 15 septembrie 2020, Apple a dezvăluit o nouă familie de iPad-uri. Acestea sunt primele gadgeturi ale gigantului din Cupertino dotate cu noul procesor Apple A14 Bionic. La fel ca în anii trecuți, noul SoC creat in-house de compania americană se va regăsi și în noile iPhone-uri, nu doar în iPad-uri.
Din acest motiv, în momentul în care o tabletă de ultima generație de la Apple a ajuns pe Geekbench, foarte mulți au luat rezultatele de mai jos ca o referință pentru performanța pe care o va avea iPhone 12. În același context, se pretează de minune o comparație cu vechiul iPhone 11, ca să-ți faci o idee dacă merită sau nu investiția în cel mai recent smartphone ieșit din Cupertino.
În mod previzibil, Apple A14 Bionic desființează detașat concurența, chiar și când vine vorba de SoC-urile care urmează să se lanseze în 2020, precum Snapdragon 875 de la Qualcomm sau Exynos 1000 de la Samsung. Pe partea de performanță ”single core”, un nucleu din nou SoC a obținut 1583 de puncte.
Comparativ cu Apple A13, procesorul din iPhone 11 și iPhone 11 Pro, noul SoC Apple este mai rapid cu aproximativ 18 procente. Ca referință, în același test, viitorul Snapdragon 875 s-a rezumat la 1159 de puncte, la fel ca Exynos 1000.
În ceea ce privește testul multi-core, A14 se laudă cu 4198 de puncte, cu aproximativ 20% mai mult decât iPhone 11 Pro. Valoarea este similară cu cea pe care o obține cel mai nou Exynos de la Samsung, 4250 puncte și un pic mai mare decât valoarea aferentă viitorului Snapdragon de top, 4090 puncte.
Ca referință, ca să știi de ce merită să spui că iPhone 12 va obține aceleași scoruri de performanță precum cele de mai jos, merită să ai în vedere un detaliu. iPad Air 2019 a avut același SoC din iPhone Xs și aceeași performanță brută în teste sintetice, precum Geekbench.